Blogs
Gender Reveal

GENDER REVEAL

GENDER REVEAL

Hoe maak jij jouw gender reveal party compleet?

Het is bijna zover! Nog heel even en dan weet iedereen wat het geslacht van jullie kindje gaat worden! Dit wordt een moment om nooit te vergeten. En wat is er nou leuker dan dit moment te vieren met je familie en vrienden om je heen? In deze blog vertellen wij je alles over een gender reveal party en wat daar echt niet aan mag ontbreken!

Twinkle Twinkle Little Star Gender Reveal Feestpakket Roze, Blauw, Wit & Goud

Gender reveal? Babyshower? Wat en wanneer vieren we deze feesten?

Bij een gender reveal wordt het geslacht van de ongeboren baby bekend gemaakt voor de aanstaande ouders, familie en vrienden. Vanaf ongeveer 16 weken is het geslacht van de baby met redelijke zekerheid te bepalen en een gender reveal gaat het dus om het bekend maken van het geslacht. Dit wordt meestal op een feestelijke wijze gedaan.

Ben je al bekend met een babyshower? Hierbij vieren we de zwangerschap en verrassen we de mommy-to-be. Vaak tussen de 25 en 32 weken. Meestal weet iedereen het geslacht van de baby en wordt de mommy-to-be overladen met cadeautjes om de toekomstige ouders te helpen!

Alle ideeën voor een perfecte gender reveal zullen we verder bespreken in deze blog!

Belangrijk om niet te vergeten!

Voordat je gaat beginnen aan het voorbereiden van het feest is het verstandig om eerst te beslissen of jullie het geslacht van tevoren willen weten. Als je wilt dat het voor jezelf een verrassing blijft adviseren wij om de gynaecoloog te vragen het geslacht op een briefje te schrijven. Dit briefje kan je dan geven aan een beste vriend(in) en die kan de gender reveal voorbereiden.

Hoe maak je HET bekend?

Er zijn veel creatieve manieren om het geslacht van de baby bekend te maken. Maar wij hebben de meest bekende voor jou op een rijtje gezet!

  1. Pop de ballon. Dit is de meest bekende manier om het geslacht bekend te maken. Vul een ballon met roze of blauwe papieren confetti en laat de aanstaande ouders de ballon kapot poppen met een naald. Wanneer dit gebeurt zal de gevulde ballon knappen en de gekleurde confetti in de lucht springen. In verschillende Fissaly pakketten zit ook een gender reveal ballon. Neem snel een kijkje!
  2. Gevulde taart. Bij deze taart is het de bedoeling dat wanneer de aanstaande ouders de taart snijden, ze aan de vulling kunnen zien of het een jongen of een meisje wordt. Dit kan je natuurlijk ook doen met soesjes of cup cakes. Een lekkere manier om achter het geslacht te komen!
  3. De onthullingsdoos. Deze is gevuld met gekleurde ballonnen. Laat de doos dicht tot dat iedereen aanwezig is die je bij het feest wilt hebben. Laat de aanstaande ouders samen de doos open maken. Op dat moment vliegen er meerdere roze of blauwe helium ballonnen uit. Wat een feestelijk begin van een nieuw avontuur!
  4. Confetti kanon. Verzamel iedereen bij elkaar en deel meerdere party poppers uit. Je kan dit ook alleen aan de aanstaande ouders over laten maar het is natuurlijk ook leuk om iedereen hierbij te betrekken. Tel samen af en pop de party popper. De confetti zal allemaal tegelijk eruit vliegen in de kleur van het geslacht van de baby. Dit kan je eventueel ook doen met kleurrook of kleurpoeder. Wij hebben geen confetti kanon in ons assortiment zitten omdat het niet goed is voor het milieu.
  5. Spellen. Je hebt meerdere gender reveal spellen waardoor je het geslacht van de baby bekend kan maken. Zo kan je met pijlen schieten in ballonnen met confetti. Zodra je een van deze ballonnen raakt zal de gevulde ballon poppen en zal de kleur van de confetti aangeven wat het geslacht van de baby wordt. Bij dit spel speel je eigenlijk drie-op-een-rij. Daarnaast kan je kraskaarten maken, een paraplu met confetti vullen, een baby namen race doen of een piñata slaan.

Dubbel zoveel pret, het zijn er twee (of meer)!

Maar wat nou als de aanstaande ouders een tweeling of meerling verwachten? De meeste ideeën die hierboven staan kan je ook gebruiken als je een tweeling verwacht. Het enige wat veranderd moet worden is dat je van alles twee moet halen. Geef bijvoorbeeld de ene onthullingsdoos de naam: baby 1 en de andere de naam baby 2.

Tijd om de slingers op te hangen!

De aankleding van je feest is heel belangrijk. Hoe zorg je er nou voor dat er niks mist op je gender reveal party? Zo hebben we bijvoorbeeld het Grote Gender Reveal pakket dat bestaat uit meerdere blauwe en roze ballonnen, een gender reveal ballon, photo boothprops, taart- en caketoppers, twee grote baby folie ballonnen en nog veel meer! Weet je al wat voor gender het wordt? Kies dan voor een Babyshower jongen pakket of het Babyshower meisje pakket.

De beste achtergrond voor je gender reveal

Wat je vaak ziet is dat de bekendmaking van het geslacht gefilmd en gefotografeerd wordt. Deze plek heeft extra veel aandacht nodig wat betreft de versiering. Maak een mooie ballonboog als achtergrond voor jullie gender reveal. Bekijk de ballonbogen hier.

Benieuwd naar het gehele assortiment voor gender reveals of babyshowers van Fissaly? Neem snel een kijkje op onze site!

Creative snacks

Hoe leuk is het als je de snacks afstemt op het thema?! Denk bijvoorbeeld aan roze en blauwe cakepops, gekleurde oreo’s, worstjes in bladerdeeg en aardbeien gedoopt in roze en blauwe chocolade. Voorbeelden hiervan vind je onderaan de blog. Wil je nog meer inspiratie? Neem dan een kijkje op Pinterest.

Leuke activiteiten

Zijn jullie een actief stel dat van spelletjes houdt? Laat de gasten raden wat zij denken dat het geslacht wordt. Maak er een competitie van en het winnende team krijgt een prijs. Laat de gasten namen opschrijven die zij mooi vinden voor de toekomstige baby. Leg een vel met jongens en een vel met meisjes namen op tafel. Als jullie het nog niet uit waren over een naam, staat er misschien nog wel iets leuks tussen!

Je wilt deze dag natuurlijk mooi vastleggen. Daarom is het ook leuk om met de Photobooth Props van Fissaly grappige foto’s te maken. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten!

Na al deze tips MOET jouw gender reveal party wel een succes worden! Vergeet zeker niet onze website te bekijken en verder te kijken op Pinterest voor extra inspiratie!

 

Volgende lezen

TOP 5 KINDERFEESTJES
SPECIALE LEEFTIJDEN

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.