De Fissaly party checklist
Dit keer ben jij aan de beurt met het organiseren. Het enige probleem is: je weet niet waar je moet beginnen… Wanneer moet je de taart bestellen? En hoeveel tafels en stoelen heb je nodig? Laten we even alles samen op een rijtje zetten, zodat jij perfect voorbereidt bent op je eigen georganiseerde verjaardagsfeest!
ACHT TOT ZES WEKEN VAN TE VOREN
1. Kies een datum.
Om te beginnen heb je een datum nodig. Kijk wat voor jou het beste uitkomt. Ook is het slim om alvast een ‘save the date’ uitnodiging te sturen naar je gasten. Zo weten ze dat ze die datum alvast vrij moeten houden. Wil je zeker weten dat iedereen kan? Dan zou je eventueel nog een datum prikker kunnen sturen. Een populaire site die hiervoor gebruikt wordt is: Datumprikker.nl. Je vult zelf data in die je kunt en stuurt dan de link door naar je gasten.
TIP: Als je een groter feest geeft is het verstandig om meerdere datums vrij te houden. Het kan soms zo zijn dat de ruimte die je af wilt huren op jouw gewilde datum al bezet is… Houd daarom altijd meerdere data in gedachten!
2. Kies een thema.
Wordt er iemand 50? Of wil je dit jaar een speciaal themafeest organiseren? Het is handig om al ruim van tevoren vast te stellen wat het thema zal zijn. Dit scheelt je heel veel tijd. Als je een thema hebt gekozen is het slim om een moodboard te maken. Neem een kijkje op Pinterest en verzamel zo veel mogelijk foto’s als je kan. Dit geeft een goede indicatie van de sfeer en zal je ook helpen om creatieve ideeën te verzinnen voor je feest!
3. Kies een budget.
Nu je een thema hebt gekozen, is het tijd om een budget vast te stellen. Dit is handig zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan als je kijkt in je online shop mandje!
4. Kies een locatie.
De locatie van je feest is uiterst belangrijk. Het ligt er ook aan wat voor soort feest je geeft. Huur je een zaal? Of hou je het gezellig in de woonkamer? Als je iets wilt afhuren is het slim om dit al ver van tevoren te doen. Zo weet je zeker dat je de perfecte locatie hebt en kan je daar weer alles op afstemmen. Als je thuis een feestje geeft is het ook slim om de buren alvast te informeren. Zo kunnen zij er ook rekening mee houden. Of nog beter, nodig ze gezellig uit!
5. Maak uitnodigingen en nodig je vrienden uit!
Hoe leuk is het om een uitnodiging te maken?! Ontwerp zelf een uitnodiging en stuur deze naar al je gasten! Dit kan zowel online als fysiek. Dat ligt aan het type feest dat je geeft en aan je doelgroep. Op sites zoals Kaartje2go en Albelli kan je zelf gemakkelijk kaartjes ontwerpen en laten bedrukken. Dat is handig als je geen ontwerp talent bent!
ZES TOT VIER WEKEN VAN TE VOREN
6. Ga opzoek naar feestdecoratie.
Nu komt het belangrijkste onderdeel van de hele checklist: de feestdecoratie. Met Fissaly ben je hiervoor aan het juiste adres! Wij hebben voor oneindig veel thema’s prachtige decoratie set samengesteld. Van verjaardag tot Halloween en van casino tot Hawaii. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het zou zonde zijn als je niet even op onze Instagram pagina zou kijken. Dus hierbij de link!
7. Zorg voor meubilair.
Wat voor feest je ook geeft, het is altijd handig om stoelen en tafels bij de hand te houden. Maak een indicatie van hoeveel tafels je nodig hebt en regel dit op tijd! Kijk ook of je een sta of een zit-feestje hebt. Bij een sta feestje kan je eerder denken aan statafels en barkrukken en bij een zitfeestje zorg je voor genoeg comfortabele stoelen. Het aantal stoelen en tafels hangt af van de hoeveelheid mensen. Aan een statafel kunnen zo’n zes tot acht mensen staan. Zo kun je zelf uitrekenen hoeveel statafels jij nodig hebt!
EEN WEEK VAN TE VOREN
8. Maak een boodschappenlijst
Je moet natuurlijk wel genoeg te eten hebben op het feest. Bestel de grotere gerechten zoals de taart al vroeg van tevoren. Kijk naar het aantal gasten dat komt en baseer op dat aantal een hoeveelheid. De boodschappenlijst hangt af van het feest dat je geeft maar zorg dat er altijd een lekker drankje en hapje op tafel staat! De spullen die je langer houdbaar kan houden kan je alvast kopen. De rest kan je op een apart briefje schrijven en haal je dan een dag van tevoren.
9. Maak een afspeellijst.
De grote dag komt er nu bijna aan! Je hebt bijna alles voorbereidt, maar een geslaagde afspeellijst mag natuurlijk niet ontbreken! Wij vinden het altijd leuk om een afspeellijst te maken die opbouwt qua muziek. De sfeer op een feest is op het begin heel anders dan op het einde. Baseer hier je muziek op. Onthoud: meezingers doen het altijd goed!
EEN DAG VAN TE VOREN
10. Haal de laatste boodschappen in huis.
Het is tijd om de puntjes op de i te zetten. Pak je briefje erbij met de boodschappen die je tot het laatst moest bewaren en maak je laatste tripje naar de supermarkt.
11. Versier de locatie met prachtige decoratie.
Zet de dranken alvast koud, en bereidt wat hapjes voor die je kan bewaren in de koelkast. Hang alvast de slingers op en versier de ruimte verder met confetti, swirls, pompons en andere feestartikelen. Met de handleiding van Fissaly kom je een heel eind op weg. Dit scheelt jou weer heel veel tijd morgen!
DE DAG ZELF
12. Zet alles klaar en vergeet niet te genieten!
De dag is eindelijk aangebroken! Blaas de ballonnen op en vul sommige met helium. Er kan gefeest worden! En dat feestje begint al bij jou want je hebt alles op tijd geregeld. Dat verdient een schouderklopje. Daarom is het van belang dat je nu het geregel even loslaat en geniet van het feestje. Hard werken moet beloond worden!
Dit waren de punten die je sowieso niet mag vergeten bij het organiseren van een feest. Hopelijk hebben wij je een beetje kunnen helpen met het op een rijtje zetten van alles wat er nog gedaan moet worden. Een goede voorbereiding is het halve werk ;).
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.