Blogs
Afscheid

AFSCHEIDSFEEST

AFSCHEIDSFEEST

Afscheid in stijl: Unieke ideeën en tips voor een onvergetelijk afscheidsfeestje!

Of het nu gaat om het afscheid van een collega, mede student, vriend of familielid, elk afscheidsfeestje verdient een bijzondere viering. In deze blog gaan we het hebben over verschillende ideeën, praktische tips en creatieve gebaren om het afscheidsfeestje zo mooi mogelijk te maken!

HET VIEREN VAN EEN AFSCHEIDSFEEST

Het organiseren van een afscheidsfeestje is een mooie gelegenheid om samen afscheid te nemen van iemand die je heel erg gaat missen. Of het nu gaat om een collega die met pensioen gaat, een vriend die naar een andere stad verhuist of een student die afstudeert. Het plannen van een afscheidsfeestje is de perfecte manier om op een waardevolle wijze afscheid te nemen.

STAPPENPLAN VOOR HET PLANNEN VAN EEN AFSCHEIDSFEEST

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met ons stappenplan verzekeren wij jou dat je niks zal vergeten voor het feestje!

STAP 1: IS HET EEN VERRASSING OF NIET?

Bedenk even goed of je wilt dat de degene waarvoor het afscheidsfeest is op de hoogte is van het feest. Wil je er een surpriseparty van maken? Of wil je dat degene zelf weet dat er een feestje aan zit te komen?

Als jullie er een surpriseparty van maken is het belangrijk dat alle gasten niks verklappen aan degene zelf. Dit zou natuurlijk de verrassing verpesten. Het is ook handig om met z’n alle een Whatsapp groep aan te maken zodat jullie alle plannen kunnen bespreken.

STAP 2: KIES DE PERFECTE LOCATIE

Bij een collega kan het afscheidsfeest misschien wel op het werk gevierd worden. Bij een familielid of vriend(in) die voor langere tijd weggaat kan je ook het afscheidsfeest in eigen huis geven. Zorg ervoor dat je binnen kunt komen in het huis van de niets vermoedende dierbare. Versier het huis met onze prachtige decoratie en wacht geduldig af totdat de dierbare binnenkomt. VERRASSINGGG!

STAP 3: DE DATUM

Als je voor een surpriseparty gaat moet je ook zeker weten dat degene waar het feest voor is ook beschikbaar is op deze datum. Je kan bijvoorbeeld afspreken om gezellig ergens te gaan lunchen als afleidingsmanoeuvre. Op de dag dat jullie dan zouden gaan ‘lunchen’, haal jij de dierbare op en neem je hem of haar mee naar de gekozen locatie.

Is het geen surpriseparty? Dan kan je een groepschat aanmaken op Whatsapp en een Datumprikker doorsturen in de groep. Bekijk dan welke datum het populairste is, en kies deze datum voor het feest!

TIP: Zorg er altijd voor dat je ruim op tijd begint met het plannen van het feest. Zo heb je meer kans dat iedereen aanwezig kan zijn!

STAP 4: GA VOOR GESCHIKTE VERSIERING

Wat is een feestje nou zonder mooie aankleding? Bij Fissaly weten wij wel raadt met de perfecte aankleding voor een afscheidsfeestje! Bekijk eens ons zwart & goud XL-decoratie set. Deze set zit vol ballonnen, waaiers en slingers om de ruimte prachtig te versieren! Of ga je liever voor onze zwart-goud xl set? Deze bevat naast prachtige ballonnen en slingers ook superleuke pompons!

Vul de ruimte nog meer op met onze zwart-goud-wit ballonnen set! Je kan nooit genoeg ballonnen hebben toch? Ga voor kleur met de stijlvolle gekleurde ballonnen sets.

Voor pensioen hebben we een speciaal Happy Retirement feestpakket ontworpen! Laat je dankbaarheid zien en organiseer een pensioen-party voor je dierbare collega of werknemer.

Ben je op zoek naar iets anders? Bekijk dan snel onze website voor het gehele aanbod aan feestpakketten!

STAP 5: ZORG VOOR DE HAPJES EN DRANKJES

Wat lekkernijen mogen zeker niet missen op het afscheidsfeestje. Kies voor hapjes en drankjes die de dierbare het lekkerste vindt. Ook is het leuk om de hapjes te versieren met taart en cake toppers. Ben je nog op zoek naar leuke toppers? Klik dan op de link voor het gehele overzicht!

STAP 6: DE LEUKSTE HITJES

Op een feestje hoort muziek! Maak daarom met z’n alle een Play list aan met liedjes of artiesten waar de dierbare dol op is. Je kan ook een dj of artiest inhuren om er een groot spektakel van te maken. Overleg goed jullie budget zodat jullie de leukste plannen kunnen maken.

STAP 7: GENIETEN MAAR!

Alles is nu geregeld voor het afscheidsfeestje. Het is nu tijd om samen te feesten en afscheid te nemen van elkaar. Dit wordt een avond om nooit meer te vergeten!

STAP 8: EEN ONVERGETELIJK CADEAU

Wil je echt een onvergetelijke herinnering achterlaten, geef een cadeau waar de persoon echt iets aan gaat hebben of iets met waardevolle herinneringen. Gaat iemand met pensioen, denk dan aan een inspirerend boek vol verhalen en adviezen voor het pensioen, een luxe cadeaubon voor een weekendje weg, een fotocollage met herinneringen van de collega’s door de jaren heen. 

Voor een familie of vriend die naar het buitenland verhuist kan je ook denken aan een taalgids, gepersonaliseerde koffer of fotoboek met herinneringen. Gaat iemand een wereldreis maken of werken in het buitenland? Denk aan een reisdagboek, wereldstekker, camera of een zorgpakket met een items uit het land of juist van thuis.

WELKOM THUIS!

Vergeet niet te vieren dat je dierbare weer terug is! Met het welkom thuis feestpakket organiseer je een onvergetelijk en warm welkom thuis voor je vriend, familie of collega.

Door genoeg aandacht te besteden aan de sfeer, kan je een prachtig feest creëren. Met ons stappenplan ben je verzekerd van een geslaagd afscheidsfeestje!  

Volgende lezen

1E VERJAARDAG
21 DINNER

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.